Handbollsblogg med texter från favoriten i HK Eklöven

20091110
Eklöven – Västervik 36 – 22
Ovanstående är som musik i öronen trots att Västervik inte riktigt orkade bjuda upp till kamp. En seger är alltid en seger men visst är det en skönare känsla att vinna om det både har varit en jämn och tuff match.
Struntsamma, det var två poäng och “en dag på jobbet” som Uffe Coach sa efter matchen. =)

På lördag väntar ett härligt derby mot IFK Karlskrona, givetvis börjar vi redan nu ladda för denna match.

Som hjälp i laddningsprocessen, klicka på länken.

20091106

Givetvis beror detta på hur man är som människa, hur seriös man är med sin idrott och hur högt upp man spelar i seriesystemet. En spelare i GUIF har förmodligen några fler rutiner och ritualer för sig på matchdagen än Adam Lodhag i HK Elöven. Adams stora rutin/ritual är att komma ur sängen innan avkast i princip.

Själv gillar jag rutiner i vardagen men har egentligen bara en ritual för mig på matchdag, jag måste duscha innan match, spelar ingen roll om vi spelar borta eller hemma, jag måste ta en dusch, fråga mig inte varför, det känns fel om jag inte gör det.

Tutans ritual är lite mer udda. Han är alltid först till samlingen, inget konstigt så långt. När vi andra sedan börja dyka upp till omklädningsrummet har Tutans stora ritual påbörjats. Omklädningsrummet har förvandlats till en spaanläggning och Enya spelas i bakgrunden. Iförd endast vita y-front står han där, en fullvuxen karl täckt av skum med rakhyveln i högsta hugg.

Detta är en syn man aldrig vänjer sig vid, det liksom svartnar för ögonen i flera minuter och det enda som finns kvar på näthinnan är bilden av Tutan. Det är nämligen inte bara skallen som ska rakas, här snackar vi bröst, mage, axlar och rygg.

 

Ikväll har vi träning nere i Sparre och på söndag kommer Västervik på besök till Jämjö Sporthall.

20091006
Då var säsongen 09/10 igång!
Precis som förra året var det Flottan som stod för motståndet i första omgången. Ett Flottan som spetsat till laget för att nå div 3, från Hästö har man hämtat Jonas Mazetti, Andreas Sunesson och Armin Arifagic, alla tre är spelare som håller högre klass än div 4.
Första halvlek blev dock jämn, 13-11, men i andra halvlek sjönk vi ihop, vi slutade springa hem och Flottan fick alldeles för många kontringsmål, därav de stora slutresultatet, 33-22. Trots förluten var det skoj att äntligen få lira match igen, stort plus till alla som letade sig ner till Idrottshallen denna fredagskväll för att se detta Karlskronaderby.. Är jag fel ute om jag gissar att publiksiffran var: 100-150 pers???

Uffe och jag har ett problem denna säsongen i Eklöven, men det är ett positivt problem (om något sådant ens existerar), ett problem vi gärna har, vi har för många spelare i truppen och måste göra som Jose Murinho, använda oss av ett rotationsystem. Det som är så skönt med Löven är att samtliga spelare är införstådda med detta och istället för att sura ihop den gången man får stå över intar man rollen som 7:e utespelare på läktarplats! I mina ögon är det minst lika viktigt.
På lördag kl 15.00 blir det hemmapremiär mot Växjö-laget Bilagan. Då är det endast seger som står på menyn.

Notis efter omgång 1: Pelle, 6 mål….Sjöberg, 0 mål.

20090922
I´m back…..

Jag har inte riktigt hållt det jag lovade i senaste inlägget, att hålla bloggen uppdaterad över sommaren. För det har jag fått utstå en hel del kritik och min plats som bloggare på denna sidan har hängt på en skör tråd. Adam menar att han skulle kunna ta över men vem vill egentligen läsa om hur “jävla bra Barcelona är” eller hur “tungt” det är att pendla till Stockholm 2 dagar i veckan pga jobbet, det räcker att du pratar om det helt tiden liksom, vi vill inte ha det svart på vitt också.
Vi har ju trots allt tränat på ganska bra, med Eklöven-mått mätt, under sommaren… Pelle Smiding höll i taktpinnen under 5-6 svettiga veckor ute på Wämöskolan, försäsongsträning kallas det visst säger dom. Övningar hämtade ur friidrottsvärlden skulle ge oss tre saker som en handbollsspelare bör ha: snabbhet, explosivitet och styrka.

Jag tror det gav resultat på oss men sen kom semestern, grillen åkte fram, kylväskorna var kallare än någonsin och Eklöven tog träningsuppehåll. Nog sagt om det faktiskt.
Men nu har vi tränat handboll under några veckor, tyvärr bara en gång i veckan pga att kommunen vägrar att ge oss en träningstid i staun. Höjdpunkten så här långt är dock den träning som bestod av 18 utespelare + 2 målvakter… gode gud, det har väl aldrig hänt i Eklövens historia, Pettan höll ju på att tappa skägget när han kom in i idrottshallen. Det uppmärksammades även med en notis i BLT (cred till dom och patric).

Mer än så tänker jag inte ge er idag men det känns kul att vara igång igen. Nästa inlägg kommer jag nog viga åt de nyförvärv vi genom välorganiserad scoutning har skaffat… 😉

Handboll banner

20090313
Då har ännu ett handbollsår nått sitt slut.
Avslutningen blev som den blev, förlust mot Flottan och därmed inget kval till div 3, men det är inget jag tänker älta här. Vi underpresterade och hade
en riktigt dålig dag på planen, Flottan var betydligt hetare och lyckades med det mesta!
Vi gör totalt sett en kanonsäsong och slutar 4a i tabellen, med god marginal ner till 5e platsen. Stundtals spelar vi ett grymt försvarsspel, förmodligen de bästa
i serien, och framåt har vi många vassa avslutare. Det vi behöver bli bättre på är jämnheten, höja lägsta nivån helt enkelt och spetsa till anfallsspelet
med ett gäng nya kombinationer, då kan nästa år bli riktigt kul.

Handbollssäsongen må vara över men jag har för avsikt att fortsätta blogga här på hemsidan (om webmastern tillåter), Eklöven är ju en klubb det alltid snurrar kring och det finns
många härliga karaktärer att skriva om..
Frågor som,

Hur många timmar lägger Erik på WOW egentligen?
Ska bröderna som skjuter skarpt bära upp Jämjö Goif i div 4 fotbollen?
Hur ska Sjöberg klara sig utan Aslan över sommaren?
Blir det några nyförvärv till Löven?
Kommer Tutan vaxa ryggen i sommar?
etc, etc
Som ni märker, många viktiga frågor att blogga kring…
En liten lista för att sammanfatta den gångna säsongen

Årets bästa match: IFK Karlskrona – HK Eklöven
Årets bortförklaring: Tutan. “Tyvärr, jag kan inte köra på söndag, jag har körförbud på båda bilarna från o med söndag.”
Årets maskot: Aslan
Årets Lloyd från Dum&Dummare: Johan Sjöberg
Årets kallaste: Duscharna på Jändelskolan de 3 första veckorna av säsongen
Årets djupdyk: Kalmar borta, stark tvåa-Flottan hemma sista omgången
Årets smeknamn: Calle – Samson Biceps
Årets överfall (not): Pelle får rött kort direkt i träningsmatchen mot Flottan innan säsongsstarten
Årets djurförsök: Johan Sjöberg meet Aslan
Årets låt: Airbourne – Blackjack
Årets citat: “Den var inte bra Lennart, den tar vi med oss” – Coach Uffe
Årets citat 2: “Det är ju sirap i hela jäveln” – Coach Uffe
Årets varvsmur: Eklövens försvarspel mot Västervik hemma
Årets repotage: “Bröderna som skjuter skarpt” från BLT 24 januari
Årets supporter: Adam
Årets tv: Criminal Minds
Årets tidsoptimist: Emil
Årets skruv: Den Myrre har i foten
Årets paintbollspelare: Krille
Årets semesterfirare: Calle
Årets film: Pelle, Myrre o Adam i Prag
Årets halaste: Golvet i Kalmar idrottshall
Årets älg: Uffe och Anne;s hund
Årets Mr Eklöven: Pettan, inte många föreningar som har en spelande Ordförande.
Årets rökare: Ivano Balic
Årets gruffigaste: Hemma mot Trossö
Årets player: Hank Moody
Årets minst städade: Krilles lägenhet
Årets skiva: Keane – Perfect Symmetry 😉
Årets lag: HK Eklöven

20090313

Det är äntligen fredagskväll och undertecknad har haft en slitsam vecka, resor till metropoler som Olofström och Sölvesborg har blandats upp med utbildningsdagar i Helsingborg. Det har väl inte varit den bästa uppladdningen inför vad som komma skall men vad göra? Från och med nu kommer mitt fokus att ligga på söndagens derby mot Kungliga Flottan.
Alla vet att en kvalplats till div 3 står på spel, Eklöven måste gå för vinst, ett oavgjort resultat ger Flottan kvalplatsen.

Förra omgången gjorde Ronneby, starkt påhejat av Eklövenspelare, sitt jobb genom att slå Flottan med 2 bollar. Det hjälpte alltså inte att Flottan pungade ut med tur-och-retur biljetter(från Österrike) åt Adam E, nu är frågan, kommer de köra samma taktik mot oss eller ska de som faktiskt är hemma o tränar få lira denna härliga match. En härlig match, ja, det är väl just vad det kommer att bli. En direkt avgörande match mellan två jämna handbollslag från samma region, mycket folk på läktaren, varm korv i kiosken och våren på ingång, jag menar, kan det bli bättre? Inte enligt mig ivf, detta är belöningen för “alla träningstimmar vi lägger ner” som man brukar säga. *harkel*

Läget i Löven är på topp, de som varit sjuka är nu friska och de som varit skadade är hela igen. Där finns alltså inget att skylla på. Vi vet vad Flottan har för spelare och vi vet hur dom spelar. Där finns alltså inget att skylla på. Jag räknar kallt med en inställning på 120%, så där borde inte finnas något att skylla på.
Tidigare idag läste jag igenom de där repotaget BLT gjorde om oss för ett par veckor sedan, de fick mig att skratta lite, fan vilken tönt man framstår som, “Pär har en dröm”. Om sanningen ska fram får ni gärna kalla mig tönt, mes, sopa vad som helst, det biter inte på mig, det skulle vara oerhört speciellt att få kvala med den klubb man spelat i hela livet och lagt ner mängder med tid åt att sälja lotter, varit på cuper med och tränat A-lag & pojklag. Detta gäller inte bara mig, jag tror det gäller andra spelare i laget samt gamla ledare o Eklöven-anhängare på läktaren…
Med det sagt, vad som än händer på söndag, the show must go on, ingen kommer gräva ner sig, så länge vi ger allt!

Kommer ni ihåg den här gamla godingen, Salt Lake, Kjell Bergqvist gör en utav sina absolut mest briljanta roller =)

20090217
Innan mötet med IFK Karlskrona i söndags pratade vi rätt mycket taktik, vi var rörande överens om att följande behövde fungerar för att inkassera 2 poäng:
1. Få stopp på deras kontringsspel
2. Täcka av deras kantspelare
3. Spela ett lågt och kompakt försvarspel

Det var ett taggat Eklöven denna dag, man såg det i ögonon på samtliga grönklädda, det var serieledaren på andra planhalvan, vi var som ett gäng lejon på jakt efter sitt byte, saliv rann längs hörntänderna. Från första avkast fungerar ALLT denna match, vi gör ALLT vi talade om innan matchen och vi gör det på ett 100% sätt.
IFK verkade chockat efter första halvlek, 18-6 i vår favör talar sitt tydliga språk.
I andra halvlek provar IFK med allt, 6-0 försvar, 3-2-1 försvar, 1-punkt, 2-punkt men ingenting biter på de gröna Löven en dag som denna, vi var en maskin som plöjde ner allt i vår väg. Slutres: 20-35
Jag skulle vilja påstå att vi gör årets match när vi som mest behöver göra den, men vi kan inte på något sätt vara nöjda nu. Tre matcher återstår och vi har allt i egna händer. Jag behöver inte ens gå in på vad tre vinster skulle innebära nu när inte IFK får gå upp i div 3.

En seger mot serieledaren firar man givetvis långt in på småtimmarna, det har visat sig att storskyttarna Erik och Boven kan mer än att kasta handboll.
Kolla in deras segerdans där Sjöberg används som tillhygge! Mycket nöje. =)

20090210

Jag har mött Trossö många gånger som Eklöven-spelare, dessa matcher har alltid en förmåga att bli tuffa och jämna. Visst, det är en derbymatch och rivaliteten är stor mellan oss, det märks tydligt, inget lag vill lägga sig utan fight.
Det är oftast ingen strålande handboll som utspelar sig, men det är spännande, publikvänligt, mycket riv o slit och en hel del “tjuvnyp”.
Igår tog det 7 minuter sen låg vår Emil o brottades med en Trossögubbe, när man lyckats sära på dem var givetvis båda oskyldiga (enligt dom själva ivarjefall), men domarparet (Lennart&Sandro) visade no mercy och lufftade det röda kortet till dem båda.
Lasse, Trossös målvakt, är fantastisk enligt mig, han är som ett årgångsvin, blir bättre o bättre med åren. Han fullständigt läser sönder vårt skytte från alla positioner och gör en hel del briljanta räddningar. Men i halvtid fick jag ett litet tips, Lasse har en förmåga att alltid dra lite åt sitt höger, vi började placera bollarna i andra sidan buren vilket resulterade i att vi fick in några lätta bollar..
Det blev vinst med 30-27, vilket betyder 2 poäng. Hur matchen än såg ut är det alltid gött att vinna, speciellt mot Trossö.

Ronneby, som skuggar oss i tabellen med 2 matcher mindre spelade, har en tuff helg framför sig. På söndag åker dom till Västervik och på måndag väntar Mönsterås hemma. Jag tror Ronneby får det tufft i Västervik, det är en lång resa och Västervik är bra på hemmaplan, tips/önsketänkande: 26-24 till V-vik.
Om inte det tipset skulle slå in hoppas jag att Mönsterås kan skrälla o ta med sig 2 poäng hem. (Emils anm. Ronneby slog V-vik ganska lätt idag söndag)

Med dom orden önskar jag en trevlig afton..

20090129
Nu är er bloggare tillbaka, mer laddad än någonsin. Ni får ursäkta det lilla uppehållet men ibland räcker tiden inte till helt enkelt.
Vad har då hänt sen sist? Jo, vi har varit på djupdyk i Kalmar, fått uppmärksamhet i media och vi har bokstavligt talat kört över Västervik…

Bara för en liten stund tänker jag snacka om det som hände när vi mötte Kalmar borta, helst skulle jag vilja riva sönder den matchen likt ett A4 papper och sedan slänga den på en stor majbrasa..men tyvärr är det inte så enkelt.
Det kändes redan på uppvärmningen att det inte fanns någon tändning hos oss, man skulle kunna tro att vi nyss vaknat upp ur en koma eller nått liknande.
Våra avslut var urdåliga matchen igenom och Kalmars “målvakt” (egentligen m6 i A-laget) fick dominera mellan stolparna. Vi kom aldrig upp i normal standard, att golvet i hallen var lika halt som isen i Telenor Arena gjorde inte saken bättre.
Känslan vid slutsignalen var enbart – Vad händer? Vilket skit! Jag vill spela igen! FAN!

Äntligen lite div 4 handboll i den lokala tidningen (se länk nedan), det kan vi tacka coach Uffe och journalisten Ola Karlman för.
http://www.blt.se/sporten/broder-som-skjuter-skarpt(1107211).gm
Varför ska det alltid bara skrivas om all jävla fotboll, där skrivs till och med ett kort repotage om varje div 5 match!? Helt seriöst, vem bryr sig egentligen om hur matchen mellan Backaryd – Mäserum såg ut?
Nä, kära lokal tidningar, fimpa lite fotboll och tryck in lite mer om länets alla handbollslag i div 4 istället…

I söndags stod Västervik för motståndet, och det verkade som om samtliga i laget hade gett sig fan på att dom skulle få sota för det som händer uppe i Kalmar.. För så blev det verkligen.
Man såg inte ett spår av de vi gjorde i Kalmar, tvärtom, vi hade riktigt bra fart på uppspelen/avkasten, avsluten var näst intill 100%iga och försvarspelet var som Uffe sa “rena rama Varvsmuren”.
Det blev vinst med 40-19 och vi är tillbaka i det stim vi befann oss i innan jul… Nu väntar Oskarshamn borta på söndag, ett lag som i förra omgången tog sin första seger för säsongen, MOT KALMAR! Jag ryser när jag tänker på det, en kall kår längs ryggraden.. Vi ska inte låta Oskarshamn ta sin andra seger redan på söndag… Den får dom gärna ta mot ronneby, flottan eller ifk… Men mot eklöven kommer dom få pisk, det vågar undertecknad utlova!

//”Tränaren som bär på en dröm”
20090116
Bollen är rund…

”Vad är det som händer i Lissabon!? ”
”Vad är det som händer i Lissabon!? ”
”Larsson gör mål igen!!”

Kommentatorn Lasse Granqvist går upp i falsett när Henrik Larsson gör 3-0 för Sveriges fotbollslandslag mot Bulgarien i EM 2004. Han kan inte tro det som händer nere på planen, Sverige spelar strålande fotboll och slår Bulgarien i ett EM-slutspel. Av hans röstläge att döma är det total lycka som speglar sig, tror till och med att en eller annan glädjetår rann ner för Lasses kind denna sommarkväll i Portugal.
Visst är det fantastiskt att höra en person som är så engagerad, så inne i spelet, så fullständigt förälskad i idrott att han näst intill gråter av lycka när ”hans” lag gör mål.

Se själva.. Visst är det underbart?
http://www.youtube.com/watch?v=qxHzq0toq-s

Lasse Granqvist är och kommer alltid att förbli min favoritkommentator oavsett idrott.

”Vad är det som är på gång i Jämjö!?”
”Vad är det som är på gång i Jämjö!?”
”Augustsson gör mål igen”

Med 10 matcher avklarade av säsongen har vi spelat till oss ett riktigt bra utgångsläge för de avslutande 8 omgångarna. Alla vet hur vi ligger till i tabellen och det är en väldigt ovanlig situation för Eklöven, men vi bestämmer själva vad vi vill göra med de sista matcherna. Vi är tillräckligt bra för att vinna samtliga kvarvarande matcher, det tänker jag inte sticka under stolen, men för att kunna ro det i hamn behöver vi behålla fokus, spela vårt spel men framförallt aldrig aldrig aldrig underskatta något lag.
Min tro är att en inställning på 100% slår allt annat! Det spelar ingen roll hur bra handbollsspelare du är om du inte har rätt inställning o satsa för fullt i varje situation.

Fundera på det och njut av dagsläget =).

20081223
Ho Ho Ho !

Skulle vilja sammanfatta första halvan av säsongen med…
*trumvirvel*
Julklappsutdelning 2008!

Årets Skyttekung (so far): Emil
Blå och svarta är dessa skydd,
till dina knän dom blivit sydd´!
Nu gör det inget om du ramlar,
när du efter bollen famlar!

Årets Nyförvärv: Johan Sjöberg
Du tror nog att
lejon bara är en stor katt
men snart får du lära mer
att den oljud ifrån sig ger

Årets Coach: Uffe J
Stark, svag eller mittemellan.
Man dricker detta alldeles för sällan.
Varmt med lite tillbehör.
Skål kan sägas högt i kör.

Årets Skott i Huvudet: Tutan
Denna ska nog sätta stopp
för övervåld mot huvudknopp
Du behöver inte mer
hela tiden ligga ner
för att minska fallets höjd
Hoppas Tutan, att du blir nöjd

Årets Kontring: Adam
Jag vill ge dig en körlektion och en burk med klister
så att du inte bollen mister
över sidlinjen den glider
samtidigt som publiken kvider…

Årets Träben: Erik
utav läder och konstiga mönster
se till att den inte träffar ett fönster!

Årets Skägg: Pettan
Ska du inte tomte va´,
kan den här va´bra att ha,
stubben ryker så det smäller,
frugan inte mera gnäller.
God jul pöjkar!
20081215
Vi ska öva in en ny kombination under uppehållet grabbar… http://www.youtube.com/watch?v=t_eFM_4Y9ug&feature=related

20081214
Vilken match, vilken känsla, vilken avslutning…
Alstermo B – HK Eklöven 31-33 SLUT

Jag skulle vilja börja med att citera Karlskronas bästa handbollsbloggare, Jens Olander, som efter Hästö-Malmö matchen i torsdags skrev följande:
Djupanalys: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Exakt den känslan hade vi också vid slutsignalen i Alstermo.

Vilken handbollshelg det har varit, sett från torsdags kväll till idag (söndag på ett tåg mellan Växjö – Karlskrona).

Vi börjar med torsdags kväll då det var upplagt för en härlig drabbning i Karlskrona idrottshall mellan Hästö IF och gästande Malmö.
En match man absolut inte ville missa, en match som förhoppningsvis skulle besvara en hel del frågor…
Klarar Hästö att slå topplagen i allsvenskan? I så fall är det upp till bevis ikväll. Kommer HIF;s försvar att orka stå emot firma Geissler/Eriksson som dominerat Malmös anfallspel?
Hur skulle publiken ta emot Mirsad P som var tillbaka i staun iklädd den vita Malmötröjan?

Matchen blev som väntat en rejäl drabbning likt slaget vid Helms klyfta. Hästö imponerade, försvaret stod upp mot orcherna Geissler/Eriksson samtidigt som man anfallsmässigt visade upp ett brett register. Kantavslut, inspel till linjen, genombrott och skott från distans. Det var en fröjd att beskåda.
och Mirsad….. fanns han ens på planen?

Klockan slår 16.15 fredag eftermiddag och Eklöven borde ha påbörjat resan mot Alstermo men som vanligt är Emil sen och klockan hinner nog slå 16.25 innan vi kommer iväg =)
Nu gjorde detta inget eftersom vi kom upp till Alstermo i god tid innan matchstart, nästan lite för tidigt för att vara Eklöven…

Efter en avslagen uppvärmning, utan musik och utan en enda människa på den stora läktaren, drar matchen igång. Man kan väl kort säga att Alstermo leder matchen med 1-4 mål i 57 minuter. Det är då, Det är då vår hårda sommarträning kommer till användning 😉 vi tar dom på kondition.. eller inte… Det som hände var att vår målvakt Tutan räddar två anfall i rad och vi lyckas trycka dit den framåt och plötsligt leder vi för första gången i matchen med ett mål.
10 sek kvar på klockan och vi har anfall… frikast, frikast… 3 sek kvar, Johan A går på genombrott och sätter den i mål….

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

HK Eklöven går på jul-uppehåll som 3a i tabellen…när hände det sist?? Briljant!

EM-finalen för damer är i full gång… Norge vinner…enkelt… tillslut….Jag lovar…

20081210

Nästan för bra för att vara sant…

Tabellen i div 4 småland/blekinge är så här långt en riktigt trevlig läsning. Eklöven har spelat ihop 10 poäng på 8 matcher, dessutom har vi gjort flest mål i hela serien (241 st).

En annan sak som har varit extremt kul i år är att det varit mycket folk på både träningar och matcher. Jag menar, vi har till och med kunnat spela 6 mot 6 med 2 målvakter vissa träningar, inte undra på att spelet i matcherna förbättras med sådana förutsättningar =)

Jag ber till alla gudar som ev kan finnas där ute i kosmos att detta nu håller i sig säsongen ut. Det borde nog samtliga i denna förening göra i och med att en av våra kära vänster 6or redan nu har börjat tjata om kval alt. direkt plats till div 3.

Själv har jag inte riktigt drabbats av så grov hybris utan är lite mer stillad i min målsättning.

På fredag bär det av till smålands djupaste skogar och metropolen Alstermo, det är sista matchen innan vi hugger in på julbord, glögg, julklappar och allt annat som julen har att erbjuda.

Over and out / coachen som önskar sig en tidig julklapp i år, två poäng mot Alstermo B.

20081203

Tänkte i detta inlägg presentera vårt senaste nyförvärv som har stormat in i klubben som en virvelvind från de skånska slätterna!

Johan ”2,7” Sjöberg

Jag träffade honom, liksom jag träffat många andra nyförvärv, på allas vårat favorithak Nivå i Karlskrona.

Det var kärlek vid första ögonkastet och 2 dagar senare fanns han med på träning. Tur att vi kunde kommunicera med ögonen för när Johan öppnar käften är det näst intill omöjligt att förstå ett skvatt av det som kommer ut, det låter ungefär som om man korsar en alv med en tallrik gröt&sylt. Fullständigt obegripligt i vissa fall ! Detta beror dock inte på talfel, vilket man kan tro, utan det hela beror på att Johan är född i det där landskapet som ligger längst ner i söder…

Ett kort utdrag ur min och Johans första konversation:

Jag: Såå du lirar handboll, fan vad kul.

Johan: Jaaooouu spiiirlaau umgaaaää saaa

Jag: Okeej ! (tänkte: vad faan sa han)

Jag: Om du har lust kan du väl hänga med o träna på måndag?

Johan: aaauurh heerrlängt möööösto!

Jag: Okeej ! (tänkte: skojar han med mig?)

Jag är i varje fall jäkligt glad att Johan kom på den där träningen för han blev omedelbart en i gänget. Jag menar tänk om denna sjuksyrrastuderande skåning inte hade kommit till Eklöven, tänk om han inte hade åkt de där 177,1 km (enligt eniro) från Simrishamn till Karlskrona.

Vem skulle då köra ”gubbafinten” 20 gånger per match,

vem skulle lobba 15 gånger per träning (trots att jag skriker –Dra dit den jävlen nu JOHAN!),

vem skulle bjuda på citat som :

Johan pratar om filmen Narnia: ”Jag gråter när lejonet kommer, han är så fiiin.”

Johan förklarar vad filmen Narnia handlar om: ”Dom går in i en garderob och hamnar i skogen”

Johan svarar på frågan hur långt det är kvar till Västervik: ”tveeeåååååå koommmmaa sjjjuuuuu” (2,7 mil)

Såå där har ni den, min presentation av / kärleksförklaring till vårt senaste nyförvärv!

Puss på dig !

20081127

Premiär!

Ni har hört namn som Schulman, Ekwall och Lund i bloggsammanhang tidigare,men nu är det dags att ta del av Johanssons blogg, exklusivt här på HK Eklövens hemsida!

Varför i helvete ska Eklöven har en blogg då? Endel påstår att det är för att “alla hemsidor har en blogg” andra menar att “Johansson måste ha något att göra på jobbet”.

Åt det senare säger jag bara PHYTS!

Mitt uppdrag är att rapportera om läget, händelser och annat som har med laget att göra. Denna blogg kommer att vara lite stabbig till en början men jag räknar med (ber till Gud) att utvecklas allt eftersom inläggen trillar in.
Ni som känner mig vet mycket väl att jag hellre pratar och för en diskussion istället för att sitta med en laptop i knät och ordbajsa i skrift helt i min ensamhet, men men vi ger det en chans.

Till att börja med ska jag ge er lite historik kring vår förtjusande handbollsklubb kallad HK Eklöven.

Var namnet kommer ifrån kan jag inte svara på men det hela började 1980 då handbollsintresserade från Jämjö, Ramdala och Sturkö bestämde sig för att bilda en handbollsklubb med utgångspunkt i Jämjö. Endel känner säkert igen namn som Anders Persson, Börje Fredriksson och Kjell Samuelsson,
bara för att nämna några eldsjälar genom åren som gått.

Under mitten av 90-talet nådde Eklövens damlag sin största framgång då man kvalade till div 1, dock utan att lyckas men det är endå en jättemerit av ett lag som kommer från en håla med ca 3000 invånare varav inte ens hälften bryr sig ett skit om handboll.

Jag minns själv dagen då de kvalade, det var fullsatt i Jändelskolans idrottshall (vilket innebär 200pers om man står som packade sillar) och någon hade bemödat sig med att släpa dit ett trumset för att uppnå ordentligt tryck under matchen.

Hur mycket dom än trummade klarade man inte av att ta sig till div 1 och året efter föll laget i bitar som ett korthus för att sedan aldrig mer uppstå, tyvärr.

Vad har man åstadkommit på herr-sidan då? Nja, inte så mycket, man har väl egentligen aldrig spelat i en annan divison än 4:an. Kanske är 2008/2009 säsongen då man ska ta steget upp i seriesystemet? =) Det man ev kan skryta med på herrsidan är att man fostrat en spelare som idag tillbringar vardagen i den allsvenska klubben Hästö IF, jag pratar givetvis om Johan Svensson.

Nog om det, nog om det.

Mitt första blogginlägg är därmed avklarat… någon kanske är missnöjd, andra kanske till och med är positivt överraskade och personilgen skiter jag i vilket. =)
Ciao

Start
Information
Styrelse och Ledare
Seniorlag
Ungdomslag
Träningstider
Tabeller
Skytteliga
“Signerat Johansson”
Gästbok
Kontakta Oss
Matchbilder